top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIsa

citytrip naar Parijs met de kids : best wel spannend!!

Bijgewerkt op: 5 jan. 2019

Tijdens de Kerstvakantie maken wij graag een familie-uitstapje, we gingen een paar jaar met oudejaarsavond naar de Efteling en vorig jaar was Disneyland aan de beurt.

Dit jaar werd het een weekendje Parijs, een beetje cultuur en geschiedenis opsnuiven in een wereldstad dicht bij huis leek ons wel een goed idee!

Hoe de mensen leven in een grootstad is prachtig om te zien,

de kleine mooie winkeltjes in de buurt van ons hotel ,

onze overbuurvrouw voor 1 nacht die s morgens gezellig een tas koffie drinkt op het balkon met zicht op Montmartre ,

een metrorit lang een "la balade des gens heureux " serenade door een dakloze dame met veel goeie moed, ze wenste iedereen une bonne année,

lekker eten in Little Tokyo, de prachtige Eiffeltoren.

Alleen moet je je wel even over de angst zetten, je mag er niet te veel aandenken als je in de metro zit , ook niet als ze omroepen dat station Concorde gesloten is op bevel van de poltie, er zal toch niet.... ,

Ook niet als je al de gebarricadeerde etalages ziet , de angst in de ogen van de winkeliers die in de deur van hun winkel komen staan en denken : toch niet weer, nu het eindelijk weer druk is... ,

Ook niet als er plots een indrukwekkend peloton oproerpolitie doet wat ze alweer moet doen , het belastinggeld vloeit rijkelijk op de Champs Elysées, van minder belastingen betalen kan allang geen sprake meer zijn denk ik dan,




je mag er ook niet te veel over nadenken dat je niet meer gewoon onder de Eiffeltoren mag wandelen , ook niet als zwarte wolken, luide knallen en een felle brandgeur zich over de stad verspreiden en de constante sirenes de kerstmuziek overstijgen.


s Avonds op het nieuws zeiden ze dat het rustig was in Parijs , maar een 5 tal autos uitgebrand,.... de wereld is veranderd sinds de vorige keer dat ik in Parijs was, zoveel is zeker ! Maar het is vooral een prachtige stad gebleven, ik hoop voor alle Parijzenaren dat de rust snel terugkeert !!!


de prachtige Eiffeltoren!!

Wij sliepen in Holiday Inn Montmartre, een klein gezellig hotel midden de sfeervolle wijk Montmartre. We sliepen er in een familiekamer, een kamer die op gedeeld is in nog eens 2 kamers, 1tje voor de ouders en 1tje voor de kids, allebei met badkamer, frigo en tv.

De auto stond veilig in de parkeergarage een beetje verderop in de straat, waar het hotel een plaatsje voor jou reserveert, je auto kan er ook de dag van vertrek nog blijven staan.


Eten deden we in L'été en pente douce,

een gezellig eetcafé dichtbij le Sacré Coeur op Montmartre. De Angus beef burger is er een echte aanrader!!



https://www.thefork.be/nl/restaurant/l-ete-en-pente-douce/39698#reviews


In little Tokyo, nabij het Louvre aten we in het Japanse restaurant Kadoya een heerlijke Japanse noodle soep en een verrukkelijke rijstschotel. voor 60 euro aten we met 5 dit heerlijke twee gangen menu .



In dezelfde straat heb je een Koreaanse supermarkt, Kmart waar je heerlijke Japanse snoepjes kan shoppen in de meest leuke en liefelijke zakjes, onze kids vonden dat superleuk!!


We namen vaak de metro, om van ons hotel naar het centrum te reizen maar ook om de afstand tussen 2 plekken in de stad wat te overbruggen.

Ingangen van metrostations zijn soms letterlijk en figuurlijk echte pareltjes!!


De handige metro app downloaden is een must!

https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.parismetro&hl=en_US

Maar ook de bus nemen is handig, omdat je dan meer ziet van de stad en je je beter kan oriënteren.


Met een boottocht op de Seine vaar je op een uur langs alle hotspots, het Louvre, de Notre Dame, het Grand Palais, het musée d'Orsay,... en onder alle mooie brugjes door!

Vooraf reserveren hoeft niet, wij kwamen voorbij de kade waar les bateaux Mouches lagen, gingen eens informeren en 10 minuten later vaarden we al op de Seine!




De Kerst-étalages van winkelcentrum Le printemps zijn een absolute must-see, voor de kleinsten bouwden ze zelfs brugjes voor elke etalage zouden ook zij alles goed kunnen zien. Le Printemps en La Fayette zijn allebei winkelcentra met de exclusieve en dure merken.



Shoppen met de kids kan je beter doen tussen Pompidou en het Louvre, je vind er bijv de Legoshop en Flying tiger, die leuke Deense shop.


Parijs is echt wel een mooie stad, en zeker in de winter als het vroeg donker is doet het zijn naam van lichtstad alle eer aan!!


Wat vonden wij het leukste in Parijs? :

de jongste : de Eiffeltoren en het hotel

de middelste : de gele hesjes!

de oudste : alles

de husband : de boottocht op de Seine

ikzelf : de zingende dakloze dame op de metro en de interactie met een andere dakloze die ondergronds voor echte sfeer zorgde, ik gaf ze wat geld en toen we uit de Metro stapten zei mijn jongste : mama, je bent een goed mens !


Onze citytrip naar Parijs was dus best wel indrukwekkend!!

Zet het gerust op je to-do lijstje voor 2019!

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page