top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIsa

ons goed voornemen voor 2020 wordt een challenge!

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens…

Maar hoe ging het met onze goede voornemens van 2019?

Teamwork

Onze “teamwork to make a dream work”, consuminderen om zo een mooie reis te maken richting het Noorden. Hamburg, Denemarken en Zweden .

Op de kleintjes letten om zo ook grote dingen waar te maken. We douchten korter, we gebruikten niet meer douchegel dan nodig en maakten zelf onze drankjes. Restjes werden verpakt in herbruikbare verpakkingen en er bleven geen lichten nutteloos branden, kortom we waren goed bezig!

Did the dream work?

En zo vertrokken we in Juli op reis. Het vertrek was gepland de dag na de warmste dag ooit met temperaturen tot boven 40 graden! Dus besloten we die warmste dag al te vertrekken naar een extra tussenstop, een hotel met airco en zwembad! Een nachtje goed slapen in aangename temperaturen ipv een nachtje liggen zweten en woelen in ons eigen bed leek ons de beste start van de reis.

Hotel Hup in Mierlo was ook wel een verademing, het is een superleuk sporthotel met heerlijk koele kamers. 's Morgens voor het ontbijt nog eventjes gaan zwemmen en dan met goede moed richting Hamburg.

Daar had de jongste een woelig nacht met veel slaapwandelen. ‘s Morgens zag ik het direct dit is niet goed, en dat was het ook niet.

De ritmische schaduwen langs de autostrade, het geflikker van zonlicht door de bomen hebben waarschijnlijk het epi-monster wakker gemaakt en dan lukt niets meer.



De korte autorit naar de kade waar de ferryboot richting Hamburg aanmeerde maakte al duidelijk hoe slecht het ventje zich voelde. Na een uurtje platte rust op het gras langs de kade hebben we het er dan toch op gewaagd om richting Hamburg te varen. De middelste zoon met ass staat nl nogal op uur en tijd en om vooraf geplande schema’s af te werken, dus het is wikken en afwegen. Dus na een uur extra wachttijd was zijn geduld echt op! De kleine rugzak met vakantiegevoel werd ingeruild voor de ouwe getrouwe rugzak vol zorgen.



Miniatur Wunderland was echt mooi en de jongste hield zich kranig. Na een uurtje of twee was het toch tijd om de boot terug te nemen en de auto in te stappen richting Middelfart in Denemarken waar hij een dag of 4 recupereerde. Dag na dag werden de geplande activiteiten geschrapt voor de jongste en mezelf. De eerste dagen was ik al blij als een wandelingetje van 10 minuutjes lukte. Gelukkig lag ons mooie huisje op 5 minuutjes wandelen van de zee en konden we wel bootjes spotten en kwallen tellen, de zee zat er echt vol van!



We maakten er het beste van, the team did work maar the dream didn’t!

En vanaf dan zijn onze goede voornemens echt wel verwaterd. We douchten weer langer, de plastiekfolierol is weer sneller op, en wanneer 's morgens de laatste eindelijk de voordeur achter zich dichtslaat brandt er altijd wel nog ergens een licht in huis.

2020!

Maar een nieuw jaar brengt weer nieuwe goede voornemens!

getty images

De jongste had voor zichzelf een challenge aangegaan om in Januari geen chips te eten en ik doe mee! De maand is bijna om en dat was een eitje! Als de anderen een zak openen dan kan dat knisperende geluid je even in de verleiding brengen maar nee we houden het vol!! We maakten appelchips en popcorn, we aten litchis en kakis, ja het was best leuk! Dus gingen we op zoek naar een volgende challenge voor Februari.


Februari wordt Veguari!

We gaan 2 maal per week veggie eten! Een echte uitdaging want nu eten we bijna elke dag vlees of vis. Hoog tijd dus om wat gevarieerder te gaan eten als flexitariers. Een flexitariër eet minstens 1 dag per week geen vlees, vis, vleeswaren, niet enkel bij de warme maaltijd maar ook niet op de boterham.

Er is een Crockpot slowcooker op komst dus veggie stoofpotjes :here we come!!

Hoe onze Veguari verlopen is en of een slowcooker echt wel de moeite is lees je in een volgende blogpost!

Heb je lekkere veggie gerechtjes of ben je een slowcooker-fan?

Laat het gerust weten!

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page